Livsjonglör

Läste något fint av Paulo Roberto :

Vi är jonglörer av vårt liv. I våra händer har vi sex bollar, tre av gummi och tre av kristall och vi behöver hålla alla i luften för att må bra.
  • ·        Den första bollen av gummi är vårt arbete, vår karriär, vi behöver det. Det utmanar oss och får oss att känna oss bra (förhoppningsvis) -bättre (då och då) - bäst (om du vågar utmana dej själv)
  • ·        Den andra bollen av gummi är våra pengar. Det är viktigt med pengar och den enda som säger att pengar är oviktigt är de som aldrig varit utan - pengar är det som sätter maten på bordet och betalar räkningarna.
  • ·        Den tredje gummibollen är våra saker - det vi äger. Huset, bilen, möblerna osv. Vi lägger en förmögenhet på dessa saker så att de inte skulle vara viktiga för oss är orimligt.
  • ·        Den första bollen av kristall - den består av de som står oss närmast. Vår partner och våra barn. Tappar du den kristallen går den i tusen bitar och kan kanske aldrig lagas igen.
  • ·        Den andra kristallbollen är din kropp. Det är den som ska bära dej genom livet och den bör du vara rädd om. Vila, ät och träna rätt så kommer kroppen till sin rätt. Vi lägger hundratals tusenlappar på att renovera köket efter konstens alla regler och så är mikron det enda vi använder oss av...
  • ·        Den tredje bollen av kristall och även den sista bollen är din själ. Vi i Sverige är det friskaste folket i världen och samtidigt det mest sjukskrivna. Svenskarna är inte utbrända - Svenskarna har ont i själen!
Om du tappar en av gummibollarna så studsar den upp igen. Du kan om din karriär rasar bygga upp den igen. Du kan tjäna mer pengar och du kan köpa nya saker. 
Men om du tappar en av kristallbollarna så går den sönder och du kanske aldrig kan laga den igen. Var rädd om dina bollar!

Kommentarer
Postat av: Linda

så du kan jonglera?

2008-09-23 @ 10:37:01
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: carro

har frågestund i bloggen, ställ din fråga :)puss

2008-09-23 @ 10:40:27
URL: http://carolineamandaanette.blogg.se/
Postat av: Linda

Aha okej :) Du kan säkert lära dig!

2008-09-23 @ 11:02:45
URL: http://ndail.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0