Ebba grön 30 år

Ebba Grön!!!


Åh ljuva underbara musik =) Länge sen jag lyssnade på dem men någon låt kommer alltid up i hjärnan som man kan gå en hel dag och nynna på =)

När jag var ung (och jag är ju verkligen jättegammal nu...) så fanns det ingen som lyssnade på Ebba Grön. Det var min kompis på mellanstadiet Johanna som introducerade mig en sommar i denna musik. Vi gick 5 an tillsammans, och sen flyttade hon till Härnösand. Men en sommar i 6an tror jag kom hon och hennes kompis och hälsade på och vi lyssnade konstant på Ebba Grön då. Det var för mig så ny och exotisk musik och jag älskade alla låtar nästan lika mycket!
Sen på hösten tillbaka i skolan så tyckte alla jag var knäpp och ingen förstod mig och mina nyvunna idoler. Det var först ett disco i Backe på vintern som de spelade 800 grader och jag trodde inte mina öron! Jag dansade som en galning tillsammans med en snygg kille från trakten, inte tillsammans på riktigt för alla hoppade mest runt som galningar ; ) Men det var sån känsla!!

Sen när jag träffade min sambo för snart 6 år sen så väcktes mitt intresse igen för Ebba Grön. Det hade varit vilande några år eftersom ingen annan gillade dem verkade det som (Det fanns säkert många men ingen trodde kanske att Jag gillade dem eller nåt?)

Hur som helst visade det sig att killen som snodde mitt hjärta hade ju faktiskt upplevt hela kulturen och musiken live på 80-talet när han var ung. Han hade till och med spelat sån musik själv, och har festat med några av de stora =P Jag älskar att höra honom berätta om hans minnen och o musiken =) Jag hade också velat vara en del av 80-talet så som han - och få se Ebba Grön live!Ebba Grön 30 år!!

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=400045


Semmeldag!!

image211

Att äta eller inte äta? Det är frågan.


Har suttit hela morgonen och räknat på om det är värt att äta en idag eller inte.. ??

Hur gör du och hur tänker du? Är det värt att äta en semla idag? =) Tycker du ens om semlor?? =P


Jag SKA äta en semla i år =) Jag bara älskar semlor - minus grädden dock =) Annars om åren så brukar jag lätt kunna sätta i mig flera stycken och fettisdagen är obligatoriskt med minst två.. ; )
Men i år är det ju som andra vanor och rutiner i mitt nya hälsosamma liv.
Jag skulle faktiskt kunna stå över min semla. Visst att det är gott och allt det där men jag känner inget MÅSTE efter att äta en. Dock vet jag att om jag inte äter en så kommer jag gå och sukta efter en i flera veckor och ångra mig och tycka synd om mig själv och sätta i mig kanelbullar eller något istället.. ; )

Och det är just den där känslan av att jag inte Måste äta en semla som gör att jag känner att jag kan äta en . Jag Väljer att äta en semla med gott samvete. Jag skulle lika gärna kunna välja att inte äta en.Man BORDE inte äta en semla för det är mycket kalorier.
Man VILL äta en semla trots att det är mycket kalorier.
Man VÄLJER att äta eller inte äta för att det är mycket kalorier...Det är fettisdag idag och då Får man äta semlor ; ) Jag ska njuta av varje tugga och inte skämmas en stund. Det är

bara mig själv det drabbar och jag får se till att semlan får plats i min dagliga kaloriranson- om inte så får jag väl ta en lång kvällspromenad eller nåt ; )

Det är varje persons eget val att äta semlor - så ge mig inte dåligt samvete nu!! =P


RSS 2.0