Våffeldagen

           VS.                     


Våfflor vs. Beach 2008...?

Såg i kalendern att det är ju Våffeldagen idag - =D
Jag bara älskar våfflor så tänk vad gott det vore med det idag , med massa hjortronsylt och glass... ; )
Samtidigt vet man ju hur onyttigt det är =S
Och all påskmat och godis har ju inte ens hunnit smälta i magen ännu.. Det ligger och skvalpar runt i kroppen och förfettar alla blodådrer så man lär väl dö av en hjärtinfarkt om man fortsätter i samma spår ännu en dag..

Varför skall det vara så viktigt att vara smal och snygg?
Det är bara smala människor som kan säga att de inte bantar och att utseendet inte spelar någon roll, att alla duger som de är...
De är bara de som har råd att säga att de inte bryr sig...

Har en dålig dag idag.. Sur och grinig..
Återkommer när jag mår bättre.

Söndag



Söndag redan? Herregud, Var tog helgen vägen?



Var till kompisar i fredagskväll, de är utan internet och ville ha sällskap så vi åkte dit och spelade massa Wii hela kvällen (natten!). Men innan dess busade och gosade vi förståss med deras underbara små troll till barn =P Jag ska tillbringa en hel tillbakaresa med dem efter påsk i en bil. Kommer bli skoj ; ) Jag åker hem i påsk, med tåg upp men sen får jag åka med dem tillbaka och då blir det jag och ungarna i baksätet , med en dvd-spelare och massa massa barnfilmer ; ) Tro jag klagar? Nej inte för en sekund!  Jag älskar dessa barn och jag älskar barnfilmer =P Kan det bli bättre? Jo det är klart.. det kommer bli mycket bråk och skrik och gråt... men det får man ta ; ) Hoppas ingen blir åksjuk bara.. =S



Tåg ja, Jag skall åka nattåg upp till Östersund där pappa kommer och hämtar mig 04:19 när tåget är framme.. Stackars min pappa =/ Köra 16 mil för att hämta mig på morgonen. Men jag har verkligen underbara föräldrar! =) Hoppas det inte är snöstorm eller nåt bara =S

Har börjat planera min packning. Vet inte vad jag skall ha med mig. Vill ju ha sånt om tar lite plats - men såna kläder kan man ju inte ha just nu i norrland... Här nere går jag i strumpbyxor och kjol eller klänning och njuter av våren som nästan är här (eller är den redan det?) men där uppe är det ju massa snö och skoterföre som gäller.. ; )


image233


Tänk att det snart är påsk. Vi har bott här nere över ett år nu. Vilket år det har varit och vad mycket som har hänt - samtidigt som allt känns som vanligt...

Idag är det inget inplanerat. Tvättade igår och var på Tjejkväll på gymmet där jag tränar. Skoj med lite träning och sen middagsbuffé med massa smaskigt. De hade provsmakning av choklad också! =P Så goda, sån lyxig choklad som man köper i specialaffärer =)


Somnade tidigt igår. Skulle se Melodifestivalen (Vad fanns det annars att se på tv?) men jag somnade nog ganska snabbt. Hörde nog lite av Amy Diamonds sång men annars har jag ingen aning om hur låtarna lät..
Vann rätt låt?


Var uppe till tre i fredagsnatt och sen upp kl sju för att tvätta. Så jag däckade som sagt tidigt igår, och sen upp sju imorse igen - frivilligt dock. Sju är sovmorgon för mig som annars går upp mellan 04:00-04:45. - men så somnar jag ju vid åtta på vardagarna. Skulle ha varit skönt att ha ett jobb i Alingsås så jag slipper pendla,, men man kan inte få allt här i världen.. =)


Ska se Walk the Line och sen vet jag inte vad som händer idag?
 Kanske mer film =P

image231


Längtar hem...



Mina älsklingar ; )

Sitter på jobbet och vill bara Hem! hem och sova, hem och mysa, hem, hem , hem...
Har ingen ork eller energi idag och allt känns bara jobbigt och segt. Är minst 3 timmar kvar tills dagen är slut och då dröjer det ändå fram till sju innan jag är hemma. Bussen tar en timme och sen har jag tänkt träna så jag får inte krypa ner i soffan förän vid sjutiden... Evighet tills dess =(

*suck*

glasstårta

Way pass bed-time.... Borde sova redan.. Men vi har varit på kalas ; )
En kompis till min sambo som fyllde år idag så vi var dit och åt tårta =P
De bjöd på glasstårta och jag troidde jag skulle föräta mig och spricka.. ; ) Glass var PRECIS vad jag behövde och var sugen på.. ; ) Kunde dock hejda mig någorlunda i tid så jag inte exploderade.... ; )
Hade dessutom just innan varit ute och käkat middag på Sibylla - Stor tallrik med korv och mos, hemmagjord som alltid här i Göteborgstrakterna (Potatismos är heligt här..) Så nu är jag SÅ mätt att jag kommer drömma mardrömmar hela natten.. =/
Men gott har det varit att vara jag denna måndagkväll =P
Nu gäller stenhård fokus på TRÄNING i veckan... *host, Host*
Har bestämt onsdag eller torsdag (eller både och?) för att träna efter jobbet- Nån av dagarna borde jag ju hinna (och orka?)

Nuska jag borsta tänderna och försöka varva ner så jag kan sova. Busade med ungarna tidigare ikväll så jag känner mig lite speeded ; ) VAr får barn alla sin energi ifrån?

Kanske av glasstårtan vi åt... ? ; )

image229

Var inte en sån här vi åt mne visst såg väl  denna himmelsk ut... =P

söndagkväll

Mm.. Me like!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2011874.ab

Det är faktiskt jobbigt och svettigt att shoppa! =P


Gu  vad sugen på glass jag är nu! Är antagligen för att jag är hungrig.. Vi åt en redig lunch vid tvåtiden men nu börjar magen vilja ha mat igen verkar det som. Jag orkar verkligen inte ställa mig och laga mat, men jag har redan tagit fram kycklingen så jag har inte så mycket annat val verkar det som.. =/ Och middag måste vi ju ha oavsett om jag orkar eller inte ; )


Borde gå ut med Hercen igen men jag orkar inte det heller. Det är blött och kallt ute =(


Har bokat biljett hem till norrland i påsk nu. Dyrt men ganska ok. Får åka med kompisar hem igen - SÅ skönt ;) Hoppas det går bra bara.  Saker och ting strular ju alltid till sig, hela tiden...

Denna resa som jag började planera redan i julas känns som en enbart strulig resa. Har tänkt boka tåg säkert fem gånger men sen har det alltid blivit ändrade planer (Vi tar bilen upp istället, vi åker med våra vänner osv) men alltid har det blivit nya planer. Till slut så bestämdes att jag skulle åka med vännerna upp -men så säger de ikväll att de ska åka tidigare så jag kan inte åka med.. Så panik ut på nätet och boka biljett ... Sen resan tillbaka hit då? Jo jag får åka med dem, nej jag får inte, jo klart jag får, nej inte alls... Osv..
Men nu HOPPAS jag att allt är ordnat.
Det är för sent att ändra nu i alla fall. Jag åker nattåg upp (Jag orkar INTE köra hela vägen själv upp  - alldeles för farligt om jag somnar.. Jag menar, jag lägger mig vid åtta på kvällen.. Så nattåg blir bra!) Och sen hem så åker jag med vännerna trots allt. Hoppas jag... =) *pust*


Hatar saker jag inte har kontroll över. Jag blir hyperstressad och orolig och kan inte slappna v förrän det känns som jag har kontroll och har planerat allt som kan hända... Och just nu känns det som jag har Noll kontroll =S Vad gör jag om dom ändrar sig igen? Visst jag kan alltid boka tåg tillbaka hit igen men det kommer ju att kosta multum =S Men nej nu måste jag lita på dem, våga lita på andra och att det kommer att ordna sig. Huvudsaken jag kommer hem och det är redan bokat =) Gu så mysigt att åka nattåg upp =P Älskar nattåg! =)


Ska fixa middag nu iallafall. Är inte det minsta hungrig känns det som - för ovanlighetens skull. Allt detta strul har gjort att jag förlorat matlusten...


Söndag morgon

Hade tänkt ta en långpromenad idag med på morgonen men Gu vad det regnar =( Blir nog bara att sticka ut näsan några minuter och springa in igen med vovven. *Brr*

Gjorde lite tester här på morgonkvisten om vilken man är i Greys =P På den amerikasnka sajten blev jag Izzy, och på Aftonbladets blev jag George. Kanske är en blandning av dem eller nåt ; )


Izzie

A true romantic, you believe that love makes anything possible, even when everyone tells you otherwise. You often base decisions on your heart, not your head but you wouldn't have it any other way, even when life keeps handing you disappointments.



George O´Malley

Du har svårt att ta plats och roffa åt dig din del av kakan, trots att du är mer begåvad än de flesta. Det gäller också i kärlekslivet - oftast slutar det med att du blir bästa vän med de du är betuttad i.




Skulle ta fram en entrecote till middagen idag men det glömde jag såklart igår. Och nu när jag tog fram den så såg jag att den var så stort.. så den får nog vänta till någon annan söndagsmiddag mär vi har gäster eller nåt. Det får bli kycklingfile istället. Någon som har något bra tips på något gott att göra av kykclingfilé? Vi ska ha klyftpotatis och rotfrukter i ugnen och bea sås till - om ingen har något bättre förslag?? =)

Har inte bestämt mig gällande frukost än. Antingen kör jag på vanliga havregrynsgröten med äpplemkos - bara för att det är SÅ gott. Eller så kan jag göra en bärsmoothie och macka, eller fil med banan och kanel vilket smakar som godis =P Beror på hur lyxig man vill göra söndagsmorgonen.. ; ) Men först promenad med vovven - så får jag se vad jag är sugen på efteråt... Antagligen varm choklad och mackor med detta busväder som är.. ; )

Lunch blir nog soppa som vanligt, eller resterna från igår, beroende på hur hungrig jag är. Sambon jobbar till två idag igen så jag är ensam hemma. Och med detta dåliga väder så vet jag inte vad mna skall hitta på. HAr ju en ursäkt att sitta inne och se film iallafall =P Såg Sweet Home Alabama igår, och sen på kvällen var det ju "Ho to lose a gay in 10 days"- underbar film ; ) Så jag får väl fortsätta den trenden. Fast vi såh ju "Bröderna Grimm" igår med och jag är nog sugen på att se lite mer av Heath Ledger.. Så det kanske blir " 10 orsaker att hata dig" idag till frukosten =)


Heath Ledger ja.. Sorgligt =(
Men man får njuta av hand filmer och bilderna av honom.
Underbara filmer!
Och underbart leende =P

image225


lördag kväll

Blev ingen Ben & Jerry glass. Även fast jag hade chansen att köpa det. Var  tvungen att åka till Maxi innan middagen och handla grädde till maten - och jag tillbringade säkert minst en halvtimme vid glassdisken... men det slutade ändock men en bytta lightglass och blåbär/hallonà Milkshake =P


Jag stod och jämförde alla glassar med varandra och försökte känna efter vad jag ville ha och var sugen på - men det enda jag just då ville ha var MIDDAG.. så jag bestämde mig för att vänta med att förlora min Ben& Jerry-oskuld (Jo tydligen är det en stor grej att äta sin första glass från dem...) och tänkte att jag kunde göra milkshake ikväll istället. Glassen kan vänta till en kväll när jag verkligen verkligen håller på att dö av glassug.. ; )


Middagen var en succé - Älskar verkligen Jossans underbara recept på kyckling och spenatpasta =D Jag kan föräta mig totalt på det.. vilket jag såklart gjorde och sen somnade som ett litet barn efteråt.. ; ) Klockan var ju faktiskt åtta då och det är min nanna-tid.. faktiskt.. Men jag vaknade till en halvtimme senare och fortsatte se filmen med min sambo. Det är verkligen synd om honom. Jag tjatar om att vilja se film, men när vi väl börjar se nån så somnar jag och han får sitta själv och titta... Men oftast börjar vi ju se film där vid halv-åtta tiden och jag kan inte hjälpa att jag somnar sen...


Men NU är jag ju vaken igen och det är lördag kväll. Har bestämt mig att kämpa mig uppe ett tag till. Kan ju inte kliva upp halv sex igen som imorse - inte på helgen i alla fall.



Kanske skall göra mig en milkshake ändå? Vore mumsigt.. Det är ju faktiskt lördag =P

image222


lördags förmiddag...

Vad tusan gör man en heldag på helgen? Vaknade ju halv sex imorse och nu börjar jag känna att jag blir rastlös. Visst att det är underbart att vara ledig - men jag blir ju superstressad av att inte ha något att göra. Sambon jobbar och jag orkar inte spela WoW för ingen annan spelar ju där längre. Har sett lite Tv (Lilla huset) och tagit en promenad med vovven och varit och handlat middag. Har ätit frukost och redan planerat lunchen. Skulle ha tränat om jag inte var förkyld men jag inser att det är bättre att vänta en eller två dagar till tills jag verkligen känner mig frisk igen. Får köra lite sit-ups eller nåt sen ifall jag känner fettet växa för våldsamt på magen.. ; )

Kanske ska dra igång nån film på DVDn ändå? Men jag vet inte vad jag vill se? Jag har ju världens chans nu att se precis vad jag vill av alla mina "tjej-filmer" nu när sambon jobbar.. men jag har ingen lust att se något snyftigt.. Jag vill se nått nytt, nåt jag inte sett tidigare ju.. ; )


image219              

Åt havregrynsgröt med äppelmos och kanel till frukost - så himla gott =) Sen blir det soppa till lunch - jag har blivit helt galen i alla olika soppor.. ; ) och middag blir Jossans supergoda kyckling och spenatpasta! =P

image220
Borde verkligen städa här hemma.. men det är som svårt utan dammsugare.. Dn sabbade jag för förra helgen när jag  tappade den utför trappan.. *Krasch* sambon inte SÅ glad på mig.. ; ) Så nu måste vi köpa en ny - igen.. Jag är som farlig när jag städar och förstör både dammsugare och skurmoppar... Jag borde bli förbjuden att städa.. ; ) Så det är kanske lika bra att vi inte har nån dammsugare som jag kan förstöra. Jag har sagt att det är sambon hädanefter som får sköta städningen.. men det gillades inte så vi får väl fortsätta med att köpa nya städgrejer varje månad eller så.. ; ) Eller så kan jag börja kontrollera min ilska och mina aggressioner lite bättre... eller inte =P


image218

Har planerat hela veckan att jag ska äta GLASS ikväll. Dessvärre har jag totalt fastnat i tankarna på att testa "Ben & Jerry"-glass som alla pratar om och som dom äter i USA på filmer och i serier.. Så nu Måste jag ju bara ha just SÅN glass.. och den finns bara på ICA Maxi och dit har jag inte orkat ta mig än... Skulle ju kunna ta bilen nu efter jag ätit lunch och åka dit.. samtidigt så vet jag att jag inte kommer orka, än mindre att jag borde. Finns så mycket annat att köpa där och jag har inte pengar till att shoppa... =(



Nej det blir nog tv nu och sen lunch.


Herregud. Jag åt nyss frukost, hur kan jag vara hungrig igen?!? Dumma magkatarr =(


image221

lördag morgon

Vakande halv sex, låg och vred vände på mig och kunde bara tänka på jobbet och allt som jag måste göra på måndag.. så till slut gav jag upp och satte mig här vid datorn istället. Ingen mening att ligga kvar i sängen och bråka med sambon som skall upp vid sju och jobba.  Han behöver sin sömn =)


Och inget att se på tv heller. Är ju lilla Huset på prärien halv sju men det är en stund till dess.. så jag får surfa runt på nätet istället.


Hade tänkt sticka och träna idag  men jag är fortfarande förkyld så det får vänta nån dag till. Annars hade jag verkligen behövt träna innan kroppen förfaller helt och hållet. Har ju bara några kilon kvar till mitt mål och det går segt utan träningen.. Har inte tränat sedan förra torsdagen och det ger mig sån ångest! Kanske får ta en långpromenad med vovven istället, då blir han glad =) Dessvärre har min stegräknare pajat.. =( Dumma dumma!

Övriga planer för dagen? Hm.. vet inte. Sambon jobbar till två så fram till dess blir det nog soffan och film som gäller.. ; ) Skulle ju kunna sitta och spela men jag har inte fastnat för det nya spelet alla spelar nu. Förut gällde ju WoW och jag älskar verkligen det spelet. Men nu har hela guildet (eller halva i alla fall) gått över till LOTR (Lord of the rings) och jag började göra en karaktär där men jag fattar som  ingenting och det känns bara jobbigt att lära sig ett helt nytt spel just nu. Och när det inte känns skoj så orkar jag inte engagera mig just nu. Det är säkert kul och jag kommer börja gilla det - men inte just nu när det är så mycket annat i skallen. Att se tv och softa i soffan är ansträngande nog för mig. Då behöver man inte använda hjärnbanken och vara koncentrerad och social.. ; )


Tror min hjärna och min mage behöver enbart lugn och ro i helgen - Och massa glass!! =P


Nu är det dags för "Lilla huset" - Nostalgi =)

image217


Gulasch och vårkänlsor

Oh.. Gissa om jag är glad ; ) Små saker som kan förgylla ens dag =P

Dagens på stället där vi åt var... Gulasch-soppa!!! =D Jag som gått och längtat hela veckan.. ; ) Och sen nybakat bröd till . Inte så nyttigt - men så gott att doppa ; ) dessvärre brände jag nästan hela tungan =( Allt var kaos på stället och jag fick min mat typ en kvart senare än alla andra så jag fick kasta i mig soppan.. Inte så lätt, och absolut inte så smart =/

Men gott var det! =)


Sen promenad tillbaka till jobbet. Är så underbart vårväder här nu. Man riktigt känner våren i luften, solen värmer och man kan nästan känna ur hela kroppen fylls av ny energi och glädje... Våren är verkligen SÅ underbar!!! =D


Ska försöka få lite gjort här på jobbet innan hembesöket kl tre.
Sen är det hem som gäller =) Hem och mysa och gosa i soffan.


Känns som mitt hela liv kretsar runt mat igen. Dels för att jag måste vara extra försiktig vad jag äter pga av min mage nu, sen så vill man gå ner i vikt och måste tänka på vad mna äter... Och så kurrar min mage och suger efter mat hela tiden oavsett om jag ätit eller inte.

Och på allt detta så håller jag på att förgås av längtan efter allt gott... Stället där vi åt var ett kafé med massa hembakade bullar och kakor och massa massa pajer och andra godsaker.... Och jag känner verkligen hur jag längtar efter att gå på kaféer och dricka latte och äta paj med vaniljsås.. eller kanelbullar, och inte att förglömma Cheesecake och morotskaka...!!!

Jag tänker på tiden när man pluggade, alla fikastunder när man var på stan... det saknar jag så mycket! Sånt gör man aldrig nu mera och ändå bor jag i Alingsås, kafeérnas stad..

Fast det beror nog mest på att man inte har tid på veckorna och sen på helgerna har man ingen att gå och fika med. Det tillhör nog kanske mer studentlivet.. att sitta på kaféer och njuta.. ; )

Kanske får ta upp den vanan när syrran flyttar ner.. =P


Å vad gott det  vore med en kaffe latte nu.. =P


Nej jag ska inte dricka kaffe. Då skulle jag väl dö av magkatarren.. =S Men visst vore det gott.. =P


image216

en massa soppa bara...

        

Lätt den godaste lunchen eller middagen när man inte har ork att stå i köket =)


http://www.campbells.se/


Jag är helt besatt i Blå Bands nya färdiga soppor som man kan köpa. det började med Kantarellsoppan - himmelsk god. Sen testade vi dom andra kylda sopporna; och Kyckling och Skärgårdssoppan är helt ok - men den där ädelostsoppan akn jag gärna stå över. Sen i helgen så hittade vi en nykomling från Blå Band - Gulaschsoppa i literförpackning. Lät väl inte så upphetsande.. men Oj vilken överraskning! =) med en klick creme fraiche och jag var helt såld! Går fortfarande och längtar efter nästa gång vi får äta det =P

Jag har som aldrig varit en soppmänniska. Hemma så åt vi aldrig soppa och på skolan så var det bara den där hemska minestonesoppan eller vad den nu heter.. Blaskig med sönderkokt pasta i.. Blä!! Jag drack alltid mjölk och åt mackor istället.. ; )

Så soppa har aldrig varit en del av mina matvanor. Har alltid sett det som bantningsmat eller nåt. Sen träffade jag min sambo och han introducerade mig för Sparrissoppa =) Gott nån gång ibland men ingen direkt gastronomisk upplevelse.. ; )

Men nu kan jag stolt säga att soppa är en av mina matfavoriter =)


Idag skall jag ut och äta med jobbet. Vet inte vad jag skall välja men allt prat om soppa har ju sannerligen gjort mig sugen på en smarrig soppa ; ) Kämpar ju fortfarande med min vikt inför Beach 2008 så det blir nog inte för kaloririkt eller fett... Bakad potatis hade varit gott med men det är ju alltid så feta röror till dem. Men de kanske har någon mindre onyttig? Å andra sidan, spelar det ingen roll - Jag tar det jag är sugen på oavsett.. ; ) Vi ska till en sån mysig restaurang så de brukar ha så mycket gott och spännande =) Borås har några fina pärlor vad gäller restauranger =)


Har antagligen åkt på att få magkatarr så jag och min mage bråkar hela dagarna. Jag äter men det går en kvart så kurrar den igen och det där suget kommer. Jag vet att jag inte är hungrig och att jag inte kan äta mer men ändå så gör magen ont och lever om. Stressa mindre är det enda bot som finns - men hur gör man det när man jobbar på socialkontor??


Hur som helst, allt detta snack om mat gör ju en inte mindre hungrig direkt.. ; )

Jag är en alldeles för matglad människa!! Kan ju inte vara nyttigt ; )

Sen känns det ibland verkligen som jag har valt helt fel yrkesväg - jag skulle hellre stå i ett kök och laga mat hela dagarna som kock. Kan man omskola sig snart tro?? ; )


up-date.. typ..

Inte så aktiv här längre. Dels för att vi varit utan internet i nästan två veckor och sen har det varit stressrekord på jobbet. Hoppas på att internet stannar nu och att jobbet lugnar ner sig i veckan..

Har åkt på en förkylning nu dessutom. Hade jag iofs räknat med efter den stress som varit. Har inte ätit som jag borde och absolut inte hunnit med att träna.. Så ja, jag får skylla mig själv, typ.. eller skylla på jobbet och alla snoriga kollegor.. ; )

Hur som helst så är det nya vecka imorgon - igen - och nya tag som gäller - om min förskylning går över snabbt vill säga. Just nu okar jag inte med något och vill bara ligga i soffan o softa framför tvn.. ; )

Finns inte så mycket nytt att berätta, ingenting jag orkar med just nu att skriva om =) Mitt liv är ganska så händelselöst. Jobbar och sover och försöker hinna med ett liv därimellan.
Min sambo kommer börja ett vikariat på jobbet nu vilket innebär mer kvällar och helger för honom.. vilket betyder katastrof för vårt sociala samliv tillsammans... Så jag vet inte hur det skall gå .. Jag får väl börja jobba kvällar med eller nåt.. ; )
Nej, skämt åsido men det kommer bli jobbigt. Vi hinner knappt se varandra  som det är nu ens.. hur skall det då gå när han jobbar kvällar?
Men allt ordnar sig alltid =) Jag kanske kan få ett jobb här i Alingsås (vilket önsketänkande!) och vi kan umgås mera tillsammans.

Jobb ja.. Trivs bra där jag är men det är jobbigt att pendla. Hatade mitt jobb förrut men nu verkar jag ha börjat växa in i rollen. Eller så beror det bara på att jag har så söta kollegor ; ) Och att jag tillåter mig själv att trivas. Allt i livet är bara tillfälligt, allt förändras tänker jag och det kan både vara en tröst och skrämmande. Men förändring betyder utveckling och mognad, oftast, och det känns positivt... Även om jag fortfarande Vägrar att bli vuxen.. ; )

Inte så spännande med andra ord att vara jag. Inget socialt liv och inget kälrkesliv - bara en massa jobb...

image213

RSS 2.0